Double H Stable biedt de mogelijkheid uw jonge hengsten of merries op te fokken zowel in het weideseizoen als in het stalseizoen.

Het weideseizoen

Het weideseizoen loopt normaal gesproken van eind april / begin mei tot eind oktober / begin november, afhankelijk van de weersomstandigheden. U brengt uw jonge paard op de afgesproken dag bij Double H Stable. Wij scharen zoveel mogelijk paarden uit een groep direct in. Uit ervaring weten wij dat dit het minste stress voor uw paard oplevert. De paarden worden in groepen van verschillende groottes geweid, naargelang geslacht, leeftijd en percelen. Wij verwachten dat u uw  paarden ontwormd en bekapt aanlevert. Indien nodig, kan in de zomer nog een keer worden bekapt en ontwormd.

Uw paarden weiden op nieuw ingezaaid grasland ( BG 11 ), wat regelmatig wordt vernieuwd. De percelen worden na iedere weidegang schoon gemaaid of gebloot. Wij maaien de percelen ook voor de voederwinning, waardoor wormbesmetting zoveel mogelijk beperkt wordt.

De ruime percelen zijn goed bereikbaar en voorzien van een veilig stroomraster (koord), van elkaar gescheiden door taludsloten en watergangen, zodat groepen niet bij elkaar kunnen komen. De paarden worden dagelijks voorzien van vers drinkwater uit  veilige kunststofbakken. Wij weiden uw paarden regelmatig om, waardoor de paarden steeds weer beschikken over vers gras.

 

Stalseizoen

U kunt uw jonge paarden ook bij Double H Stable laten opfokken in het stalseizoen. Wij huisvesten de paarden in een open frontstal met groepen van 6-8 dieren, afhankelijk van leeftijd.

Deze groepshuisvesting heeft voordelen ten opzichte van individuele huisvesting in boxen: uw paard heeft meer bewegingsvrijheid, geen hoge staltemperatuur (belangrijk voor het voorkomen van luchtwegproblemen) en sociaal contact. Uw paarden komen regelmatig buiten in een grote paddock.

Wij voeren uw paarden goed gewonnen kuilgras (40-50 % droge stof), gewikkeld in plasticfolie (stofvrij) en speciale opfokbrok.

Voor (aan) vragen kunt u contact opnemen met Andries de Haan 06 53455143.