De geschiedenis van het huidige paardenbedrijf Double H Stable begint in de jaren 40 van de vorige eeuw. Hillebrand de Haan begint op 16-jarige leeftijd  een veehouderij/veehandel en gebruikt de initialen HH om z’n vee te merken. Door de jaren heen wordt de veehandel belangrijker en worden de melkkoeien in 1964 vervangen door weidekoeien. Ook dan al worden jonge paarden aangekocht en geweid.

Zijn zoon Andries raakt op jonge leeftijd besmet met het paardenvirus en zal in zijn carrière als dressuurruiter 9 maal reserve-kampioen en een keer kampioen van Friesland worden met de bekende paarden The Lord en The Saint.

Vader Hillebrand overlijdt in 1991 waarna Andries en zijn vrouw Geertje het bedrijf voortzetten. Door de ingezette schaalvergroting in de veehouderij, de opbrengst van de koeien en pinken weiderij verder daalt, wordt besloten meer paarden te gaan weiden, zowel eigen als ook van derden.

De paardenhouderij wordt uitgebreid en in 1993 wordt een rijhal gerealiseerd om de mogelijkheden verder uit te bouwen. Als eerbetoon aan de oprichter Hillebrand de Haan is de naam Double H Stable ( HH ) gekozen.

Natuurlijk word je als kind besmet met het paardenvirus als veel thuis om paarden draait! De dochter van Andries en Geertje, Rensche, begon als jong meisje op 5-jarige leeftijd met rijden en al snel bleek dat ze talent had. Ze ging Technische Bedrijfskunde studeren en haalde tegelijkertijd haar Allround ORUN diploma en de jury opleiding.

In 2008 besloot ze dat ze ook deel wilde nemen aan het bedrijf wat haar vader had opgericht. Als allround amazone en instructrice is ze verantwoordelijk voor een zeer gedegen opleiding van paarden en leerlingen! Ze heeft in het verleden verschillende successen behaald. Haar inzet en talent hebben er voor gezorgd dat ze sinds 2014 meedoet aan het prestigieuze project Mei Grand Prix Nei Grand Prix, waarin ze met het paard Horses2Fly V- Power opgeleid wordt voor de Grand Prix dressuur!